Iratkozzon fel!
Nyelv / Language
Magyar
English
Elmúlt már 18? Are you over 18?
Igen Yes
Nem No
Nyelv / Language
Magyar
English
Elmúlt már 18? Are you over 18?
Igen Yes
Nem No

A kreinbacher.hu sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további használatával hozzájárul a sütik használatához.

Értem

A kreinbacher.hu sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további használatával hozzájárul a sütik használatához.

Értem

Hírek

Harmadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságot (CSWWC), ahonnan nyáron kaptuk az első örömhírt; aranyérmes lett Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőnk. A Magnumot olyan kimagaslónak értékelte a Tom Stevenson nevével fémjelzett szakértő zsűri, hogy a londoni díjátadó gálán két Best in Class díjat is átvehettünk. A legnagyobb örömmel jelentjük, hogy a Birtok ezzel bekerült a 20 nagydíjas, ezen belül a 11 National Champions nyertes közé – a Best Hungarian Sparkling Wine trófeát Essi Avellan Master of Wine adta át.

Kevés annál izgalmasabb feladat van a pezsgőkészítés során, mint amikor egy pezsgő stílusát finomra hangoljuk. Épp ezért örömmel vállaltuk, hogy a népszerű borbár, a DiVino felkérésére egyedi, kizárólag a vendégeik számára elérhető pezsgőt készítünk. Egy pezsgőt, ami egyszerre képviseli a Kreinbacher minőséget, de 100%-ig DiVino stílusban.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia támogatójaként a Kreinbacher Birtok is részt vesz a Bocuse d’Or Magyarország döntőjén február 18-án, ahol eldől, ki képviselheti hazánkat a Budapesten megrendezett európai döntőn. Nagyon drukkolunk az induló séfeknek, akik közül többen főztek már pezsgőink mellé, és külön örülünk annak, hogy a verseny halételénél olyan kötelező alapanyaggal – a kecsegével és kaviárjával – dolgoznak majd, ami mellé remekül illik egy pohár tradicionális pezsgő. A felkészülés hajrájában Tommy Myllymäki tartott mesterkurzust a jelölteknek. Mielőtt tovább indult esti programjára, hogy kóstoljon egy jó gulyást és lángost, még épp volt ideje elmesélni nekünk néhány kedvenc pezsgős élményét.

Megújult az Operaház gasztronómiai kínálata, a Zsidai Csoport friss koncepciója egész estés élményt és nemzetközi színvonalat céloz mind a bárban, mind a nemrég megnyílt Opera Caféban. A nagy múltú épület presztízséhez illően alakult az italválaszték is – nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az idei szezontól tradicionális pezsgőinkkel, Somló boraival koccinthatnak az előadások és a Café vendégei. Az eleganciájáról világhírű régió, Champagne is felkerült az itallapra: a Paul Bara és a Pol Roger ház pezsgőit élvezheti a közönség.

Milyen hatással van a magnum palack a tradicionális pezsgők fejlődésére, minőségére? Ennek a kérdésnek nagyon szerettünk volna utánajárni Somlón. A választ épp egy évvel első pezsgőik premiere után, a 24. Budavári Borfesztiválon ismerhette meg a nagyközönség. Az új Brut Classic 2011 Magnum és Extra Dry Magnum októbertől már a Bortársaság polcain – limitált mennyiségben, formabontó design csomagolásban.