Iratkozzon fel!
Nyelv / Language
Magyar
English
Elmúlt már 18? Are you over 18?
Igen Yes
Nem No
Nyelv / Language
Magyar
English
Elmúlt már 18? Are you over 18?
Igen Yes
Nem No

A kreinbacher.hu sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további használatával hozzájárul a sütik használatához.

Értem

A kreinbacher.hu sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további használatával hozzájárul a sütik használatához.

Értem

Champagne

kivételes terroir

Champagne csak Champagne-ból jöhet, 1936 óta eredetvédelem alatt áll, de történelme sokkal távolabbra nyúlik vissza. Területe tekintélyes, összesen közel 34 ezer hektár, de mindössze 17 termőhely érdemelte ki a Grand Cru minősítést és további 42 a Premier Cru besorolást. A terroir lelke a tengeri üledékben gazdag, hófehér kréta, mészkő.

méthode traditionnelle

Avagy Méthode Champenoise – a módszer, amelynek itt van az őshazája, és amely a 18. század óta innen terjedt tovább a pezsgővilág legtávolabbi pontjaira. Az alapbor a házasítást követően palackban erjed újra és hosszan érlelődik seprőn, további finom aromákkal gazdagodva. A folyamatot a degorzsálás és likőrözés zárja.

l'art de l'assemblage

Champagne Franciaország legészakabbi, leghűvösebb borvidéke, amely a házasítás művészetéről lett világhírű. A neves champagne-házak évszázadok óta készítik nem évjáratos cuvée-iket a különböző évjáratok, szőlőfajták és alrégiók borainak házasításával. Céljuk nem kevesebb, mint hogy Champagne rajongói évről-évre azonos stílusú, kifinomult és elegáns, kimagasló minőségű pezsgővel koccinthassanak.

stílus és elegancia

Champagne a stílus és elegancia szimbóluma. Vibráló, egyszerre kifinomult és intenzív, könnyed vagy akár meglepően mély – ez teszi minden más bornál élvezetesebbé. Ezt az élményt a szépen gyöngyöző buborékok látványa és kóstoláskor a mousse, a pezsgő finom habzása teszi még különlegesebbé.

régiók

Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs,
Côte des Bar

champagne szőlőfajtái

38 % pinot noir, 32 % pinot meunier, 30 % chardonnay

Stílusok

nv (non vintage)

Azaz nem évjáratos cuvée, amelyet legalább 15 hónapon át, de gyakran még hosszabban érlelnek. Általában a három szőlőfajta, pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítása, különböző évjáratokból és termőterületekről.

rosé

Champagne az egyetlen európai borvidék, ahol a rosé pezsgők készítése a fehér- és a vörösborok házasításával engedélyezett. Ez a módszer a rosé de l’assemblage, amely a régióban a legelterjedtebb.

prestige cuvée

A legjobb évjáratok és legértékesebb területek boraiból, kiváló minőségű tételekből házasított, különlegesen hosszan érlelt champagne.

vintage

Kizárólag egy adott évjárat boraiból házasított cuvée, amelyet legalább 3 évig érlelnek.

blanc de blancs

Kizárólag fehér szőlőből, chardonnay-ból készített champagne.

blanc de noirs

Kék szőlőből, pinot noirból és/vagy meunier-ből készül chardonnay hozzáadása nélkül.

champagne paul bara 100 % grandu cru

Christian Forget, a Paul Bara pincemestere Somlón is rendszeres vendég, aki segíti a Birtok munkáját a tradicionális pezsgőkészítésben.

Christian Forget, a Paul Bara pincemestere Somlón is rendszeres vendég, aki segíti a Birtok munkáját a tradicionális pezsgőkészítésben.

összetéveszthetetlen stílus

A Barák 1833-ban telepedtek le Bouzy városában, a grand cru besorolású pinot noir termőhelyen. A családi birtok generációról generációra öröklődött, jelenleg évi 100 000 palack champagne-t készítenek Chantale Bara irányításával.

A Paul Barát a legjobb nevű termelők között tartják számon, boraik elkészítéséhez kizárólag saját 11 hektárjukról, elsőrangú dűlőkből szüretelnek. A házasításokban a pinot noir mellett a chardonnay is helyet kap, míg pinot meunier-t egyetlen boruk sem tartalmaz. Cuvée-ik elkészítésekor céljuk, hogy a termőhely minőségét és jellemzőit minél inkább kifejezzék. Ezért csak a legtisztább, első mustszakaszt használják, almasavbontást nem végeznek. Pezsgőiket legalább 3-4 éven át érlelik. Stílusjegyeik a frissesség, elegancia és kifinomultság.

A legkiválóbb borok királyaként egy champagne minden pillanatban teljes odafigyelést kíván, és méltó is arra

Chantale Bara

CHAMPAGNE PIPER-HEIDSIECK

TÖKÉLETESSÉG, MERÉSZSÉG, NAGYSÁG

Florens-Louis Heidsieck 1785-ben alapította a házat azzal az ambícióval, hogy „királynőhöz méltó cuvée-t készítsen”. Elsőként Marie-Antoinette udvarát hódította meg, majd távoli kontinenseket. Később a ragyogó, piros-arany címkés champagne vörös szőnyegen vonult be a filmvilágba is, a Piper-Heidsieck az Oscar-gálák exkluzív champagne-a és több mint két évtizede a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnere.

A ház több mint 230 éves története alatt csiszolta tudását és kifejező stílusát. Nemcsak az elnyert érmekre, de pincemesterük szakértelmére is büszkék lehetnek, Régis Camus összesen nyolc alkalommal kapta meg az „Év Pezsgőkészítője” elismerést az International Wine Challenge versenyen. Stílusuk egyik alapköve, hogy telt cuvée-ikben főszerepet kap a pinot noir, amelyhez a chardonnay eleganciát, a pinot meunier gyümölcsösséget ad.

Fő céljuk, hogy a házasításkor visszaadják Champagne sokszínűségét, ezért lenyűgöző, modern pincészetükben minden egyes alapbort fajtánként, termőhelyenként és a lehető legkíméletesebben kezelnek. Réserve bor gyűjteményük valódi kincsestár, a házasításokhoz 10-15 %-nyit használnak az előző évjáratok boraiból.

Réserve bor gyűjteményünk gazdag, néhányuk már 30 éves és mind különbözőek, egyediek. Kívülről ismerem őket, éjjelente velük álmodom.

RÉGIS CAMUS

A Rare, a legjobb évjáratokban készített presztízs cuvée-nk belépő az houte couture világába.

RÉGIS CAMUS

Champagne Pol Roger

KIVÁLÓSÁG ÉS FÜGGETLENSÉG

A ház filozófiája 1849-es alapítása óta változatlan, mára az ötödik generáció követi a kiválóság útját és őrzi függetlenségét. A család szigorúan megválogatja, mely szőlőtermelőktől és milyen minőségű szőlőből, hogyan készíti borait. Függetlenségük garantálja, hogy évről-évre saját stílusukhoz hűen
alkothassák meg cuvée-iket.

A Pol Roger-t letisztult, nemes stílusa tette a brit királyi udvar és Sir Winston Churchill kedvencévé. Házasításkor a pinot noir, pinot meunier és chardonnay egyensúlyára építenek, a legkifejezőbb termőhelyekről (Montagne du Reims, Vallée de la Marne és a Côte des Blancs) és réserve bor készleteikből válogatva.

Nem évjáratos tételeiket is legalább négy évig érlelik, míg egy Vintage champagne esetében az érlelési idő könnyen lehet ennek duplája. 33 méter mély pincéikben egy különleges hagyományt őriznek, ez a remuage, amikor a palackokat manuálisan, rázóállványokon készítik elő a degorzsálásra. Otthonuk a régió szívében, Épernay-ben van, a híres Avenue de Champagne-on (rue Sir Winston Churchill).

Egyszerű az ízlésem, könnyen megelégszem a legjobbal.

Winston Churchill

A gentlemanek champagne-a.

Jean-Paul Kauffmann

CHAMPAGNE CHARLES HEIDSIECK

TYPIQUEMENT CHARLES

Az értők champagne-a, akik nem lepődnek meg, ha poharukban egy karizmatikus személyiség örökségével találkoznak. Charles-Camille Heidsieck 1851-ben alapította champagne házát és már a címkén, keresztnevével deklarálta, hogy nem a járt úton kíván elindulni. A mindig újabb kalandot kereső világutazó, „Champagne Charlie” stílusa, szenvedélye, szónoklatai fogalommá váltak, ahogyan a nevét viselő champagne is.

Egyéniség, amely megkülönböztet. Ahogyan az alapítónak, ez minden Charles Heidsieck cuvée-nek is a sajátja. A találkozás presztízsét emeli, hogy cuvée-jük 40 %-ban tartalmaz értékes réserve borokat, amelyek kora átlagosan tíz év. További 60 %-a a három champagne-i szőlőfajta adott évjáratból származó bora, 60 cru-ről válogatva. Cyril Brun pincemester minden házasítása során a komplexitás, mélység és textúra kivételes egyensúlyára törekszik, munkája eredményét háromtól akár tíz évig tartó érlelés formálja még vonzóbbá. Az érlelőként funkcionáló, második századból fennmaradt kőfejtőkből, a crayére-ekből és pincelabirintusukból olyan legendás champagne-ok kerülnek ki, mint a presztízs cuvée-khez mérhető nem évjáratos Brut Réserve, vagy a rangos aranyérmek és trófeák sorát elnyerő Blanc des Millénaires 1995.

Egy gentleman eleganciája, egy dandy spiritusza

Charles borai érzelmeket közvetítenek, olyan champagne-ok, amelyek sokkal inkább a lélekhez szólnak, mint pusztán az érzékekhez, mint a szaglás vagy ízlelés.

CYRIL BRUN

a magnum varázsa

Miért a 1,5 literes palack a legtökéletesebb egy champagne számára?

A magnum hatás annak köszönhető, hogy míg az űrtartalom a duplája, a nyakrész mérete megegyezik a normál palackéval, tehát a palackba zárt pezsgő kétszeresére jut ugyanannyi levegő. Mivel a második erjedés gyorsaságát az oxigén nagyban befolyásolja, az arányosan kevesebb levegő miatt ez a folyamat akár 10 nappal tovább tart, miközben a pezsgő újabb aromákkal gazdagodik. A kevesebb oxigén később az érlelés, a seprőn tartás során is érezhető különbséghez vezet. Egy magnum frissebb, élénkebb, mindig különleges választás. Lassabb fejlődése, így hosszabb eltarthatósága miatt a gyűjtők kedvence, a presztízs éttermek és szórakozóhelyek legigényesebb vendégeiknek kínálják,
ajándékként már a méreteivel hatást kelt.

magnumok

Piper-Heidsieck Cuvée Brut
Piper-Heidsieck Vintage Brut 2006 és 2008
Piper-Heidsieck Rare Millésime 1998
Pol Roger Brut Réserve (3 l-es Jeroboam is elérhető)
Pol Roger Vintage 2006 és 2008
Charles Heidsieck Brut Réserve (3 l-es Jeroboam is elérhető)
Charles Heidsieck Brut Millésime 2005
Charles Heidsieck Rosé Millésime 2006

magnumok

Piper-Heidsieck Cuvée Brut
Piper-Heidsieck Vintage Brut 2006 és 2008
Piper-Heidsieck Rare Millésime 1998
Pol Roger Brut Réserve (3 l-es Jeroboam is elérhető)
Pol Roger Vintage 2006 és 2008
Charles Heidsieck Brut Réserve (3 l-es Jeroboam is elérhető)
Charles Heidsieck Brut Millésime 2005
Charles Heidsieck Rosé Millésime 2006